Wat GPS is voor het vinden van je route
Is PPS® voor de juiste route in je werk & leven

Meer weten over PPS® ?

PPS® is een eclectische (= het beste kiezend) methode die afkomstig is uit de dagelijkse praktijk. Ik ondersteun al ruim 25 jaar mensen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling door inzicht te bieden in talenten en kwaliteiten en door ontwikkeling te faciliteren.  Hierdoor krijg je regie  over je werk en privéleven met behulp van (een combinatie van) assessments, loopbaanadvies, training & opleiding en coaching. Dit heeft geresulteerd in een praktische aanpak waar iedereen mee uit de voeten kan. De aanpak heet Persoonlijke Positionerings Strategie (PPS®) genoemd omdat het in heldere en duidelijke stappen je de route wijst die je dient te gaan op weg naar je bestemming. In stappen vergelijkbaar met de GPS op je telefoon of in je auto. Ook bij GPS heb je eerst moeten bepalen waar je heen wilt en vervolgens word je duidelijk de weg gewezen.

Die PPS® bestemming kan van alles zijn: meer levensgeluk, meer tevredenheid, de oplossing voor keuzestress, verdere ontwikkeling, beter in je vel zitten, goed je werk doen, ander werk zoeken, meer geld verdienen, noem het maar op. Voor ieder individu is die bestemming heel persoonlijk.

Niettemin is PPS® niet zomaar iets.  Achter de heldere en duidelijke stappen zitten gerenommeerde technieken, waar heel goed over is nagedacht en bovendien heel veel ervaring mee is opgedaan. Onder aan deze pagina zie je de logo's van al mijn accreditaties staan. Met accreditatie wordt in het algemeen een procedure bedoeld waarbij een derde partij een geschreven garantie geeft dat een product, proces, dienst of persoon beantwoordt aan specifieke vereisten.

Hieronder beschrijf ik de onderdelen die voor jou kunnen worden ingezet als je besluit een PPS® te gaan volgen.  PPS® is altijd maatwerk.

Psychologisch onderzoek en assessment

  • wordt ingezet bij PPS® als ik jouw persoonlijkheid, competenties, groeimogelijkheden, beroepsvoorkeur etc. in kaart breng. Ik refereer daarbij graag naar mijn organisatie-psychologische achtergrond. Ik werk samen  met een internationaal netwerk van testuitgeverijen met wetenschappelijk onderbouwde psychologische meetinstrumenten om mensen van alle leeftijden en culturen te bedienen. Momenteel omvat mijn aanbod ruim 300 verschillende tests over onder meer persoonlijkheid, vaardigheden, loopbaan en interesses. De testprogramma's kunnen geheel digitaal plaatsvinden en zijn altijd maatwerk. Ook gedragsinstrumenten als DISC en TMA gebruik ik veel.

Opleidingen, trainingen en workshops

  • worden ingezet bij  PPS®  als je  specifieke vaardigheden middels een opleiding, training, cursus of workshop wilt ontwikkelen. Uniek in mijn aanpak is dat je individueel (één op één) een opleiding etc. gaat volgen in een door jouw vastgesteld tempo. Ik sta ingeschreven als geregistreerd beroepsdocent in het Centraal Register Beroeps Onderwijs, het CRBKO en bij Loyds. Ik ben met name gespecialiseerd in opleidingen etc. met betrekking tot NLP, communicatie , leidinggeven/management, sales, persoonlijke effectiviteit, en de 21st Century Skills. Je leest hier meer over de mogelijkheden tot privé-opleidingen

Coaching

  • wordt bij PPS® ingezet als er behoefte of noodzaak is aan coaching op het persoonlijke vlak of met je werk. Je wilt naar een hoger niveau van werk- en levenskwaliteit. Als (internationaal) beroepscoach (senior practitioner ) sta ik geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (Nobco), de European Mentoring & Coaching Council  (EMCC),  bij de Timeline Therapy Association (TTTA) , American Board of Neuro Linguistic Programming (ABNLP). Ik hanteer voor alle vormen integriteit, absolute betrouwbaarheid en werk uitsluitend volgens de professionele beroepsethiek. Je leest hier meer over de variaties aan coaching

Trauma en stressreductie met EMDR

  • wordt bij  PPS® ingezet als je last hebt van trauma's of veel stress. ik gebruik dit regelmatig als ik PPS® trajecten doe in opdracht van bepaalde beroepsgroepen (politie, leger, brandweer etc) , maar natuurlijk ook bij particulieren waarvan de werk- of levenskwaliteit onder druk staat door het meemaken van een Significante Emotionele Gebeurtenis (SEG of PTSS). Ik help je door het toepassen van Eye Movement Desensitization and Reprocessing of EMDR. Ik heb inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd met het succesvol toepassen hiervan. Lees er hier meer over.

PPS® is een multidisciplinaire aanpak gebaseerd op gerenommeerde assessments, tests, opleidingen, coaching etc. Omdat het maatwerk is werkt het ook voor iedereen: van jong tot oud.

  
 
 
 
E-mailen
Bellen